Thursday, 23 February 2012

Intimiteit intimidatie

Beste,

De ervaring heeft mij geleerd dat praten niet aan ons besteed is. Gesteld dat je een revolver tegen mijn slaap plaatst, zal ik ietwat zenuwachtig tot smalltalk overgaan. Mijn smalltalk is terecht vermaard over de zes continenten, maar als je bereid bent je te verdiepen in wetenswaardigheden over Starcraft, koormuziek en Hongarije, zie ik een veelbelovende toekomst voor ons.

Die zenuwachtigheid zal zich echter enkel bij een wapen manifesteren. Gebruik je bruut geweld, dan zal het enkel in jouw traantjes eindigen.

Als je betwijfelt dat ik fysiek je meerdere ben, kan ik dat altijd staven met een partijtje armworstelen. Ik heb in mijn jeugd nog competitief aan kogelstoten gedaan en mijn oom brak het Brabants record speerwerpen op zijn eerste training aan het sportkot. Mijn dreigement is reëel. Het vuur van de gerechtigheid staat aan mijn kant.

Ik beken, mijn fysieke conditie kan beter. Momenteel is mijn aantal joggingsessies omgekeerd evenredig met de ochtenden waarop ik bij het ontwaken vaag de geur van verschraald bier waarneem. Maar techniek verleer je zo snel niet.

Wat er nu tussen ons bestaat zou ik als pathologisch omschrijven. Indien jij openstaat voor alternatieve geneeswijzes, wil ik een poging wagen mijn agressie passioneel te kanaliseren. Ik zal, minstens een avond, je hartelapje zijn en jij het mijne. Het zal pijn doen, maar tevens louteren. Eventuele tranen duiden op een doorbraak, littekens zijn de sieraden van de krijger.

Grazie, e tanti saluti,

Els

4 comments:

 1. Precies Jelle, die je broer niet is maar van wie ik blijf denken dat hij je broer wél is.

  ReplyDelete
 2. Ik weet niet zeker of ik net becomplimenteerd ben, of een copycat genoemd. Waarschijnlijk beide. Ik ga het dus als compliment opnemen. Bij deze: veel dank, Alexander.

  PS: Ik heb twee broers, ze heten Wim en Tom.

  ReplyDelete
 3. Ja, ik vind dat jij goed schrijft want mooie woorden gebruikt. Ik weet alleen nooit waarover het gaat, maar da's natuurlijk geen bezwaar.

  PS: Op Facebook geef je aan dat Jelle je broer is. Het wordt er alleen maar verwarrender op. Ben ik de enige die denkt - of dacht - dat Jelle jouw broer is?

  ReplyDelete
 4. Het gaat vaker wel over iets dan niet, maar het stuk hierboven is toch vooral fictie hoor. Of heb ik nu de magie doorbroken?

  PS: Hij is echt mijn broer niet. Ik heb hem ooit voor de lol een broederschapsverzoek gestuurd, maar dat slaat eigenlijk echt nergens op.

  ReplyDelete