Sunday, 22 November 2009

Kattendrieluik

Als voorproefje op Anneke's nakende post over dieren.

Kadering: Augustus 2008. Mijn dwaze keuze om voor Latijn te kiezen levert mij andermaal een tweede zittijd op. De nood aan een veilige haven om me feitjes over Rutilius Namatianus en consoorten eigen te maken dringt zich op. Enter Maya Witters, een koorvriendin die toevallig een huis op overschot had omdat zij met haar ouders richting Spanje trok. Ik kan er samen met Anneke huissitten, op voorwaarde dat ik de twee katten niet aan hun lot overlaat. Streepje en Polly, door ons weleens minzaam Agamemnon en Caligula genoemd, blijken echter Anneke's tolerantie op de proef te stellen. Volgend drieluik ontving ik terwijl ze home alone in Maya's living zat:

11/08/08 20:38
Ok vreemd. De
kat heeft zichzelf
binnengelaten. Ik
neem aan dat hij
zichzelf ook zal
buitenlaten. Hij
maakt mij lichtjes
bang en zit in de
living. Is da oke?

Hierop stuur ik een kalmerende boodschap terug en raad ik aan de deur wijd open te zetten, want die kat zou dan vanzelf wel weer terug weggaan. Gevolg:

11/08/08 20:46
Nu zit de andere
kat binnen, goe
zenne. Maar het
is de goede,
weggaande kat.
Al is wel.

Waarop ik stel dat ze zich vooral niet moest opjagen, en dat ik het wel zou fixen als ik terug thuis was. Niet meer nodig:

11/08/08 21:24
Ok. De katten zijn
weg. Vooral die
witte is eng. Ik
heb die per
ongeluk
aangeraakt.
Jasses.

Ik ben nog altijd een beetje gekwetst omdat Maya ons het jaar erna niet meer gevraagd heeft.

2 comments:

  1. Zo mooi... nog steeds. :)

    Ik wil toch ook even in herinnering brengen dat er wel degelijk bewijsmateriaal bestaat dat de legitimiteit van de aanwezigheid van katten in de hate list sterk in twijfel trekt en schadelijk zou kunnen zijn voor jullie imago van notoire kattenhaatsters. :p

    ReplyDelete
  2. Ik wil bewijzen op tafel zien

    ReplyDelete